Дедпул 2 – рецензія фільму

deadpool-2-3840x2160-hd-4k-12364

В кінотеатрах відгриміла прем’єра фільму «Дедпул 2», а це означає, що я запізнився із рецензією фільму. Втім, можливо хтось із вас ще не сходив на стрічку або ж уважно читає всі публікації «Олівця», тому взагалі обійти таку гучну річ я не можу. Тож що я подивився у кінотеатрі?

«Дедпул 2» – це сімейний фільм. У будь якому випадку так вважає сам Дедпул. Чи насправді це так? Частково. «Дедпул 2» намагається зробити щось схоже до «Вартових Галактики», на свій дивний манір зачепити тему сім’ї, дружби і тому подібного. І наскільки ж дивно говорити що фільмові це вдається. Не так, як це вдається «Вартовим», саме «на свій дивний манір». Хоча, із дітьми в кінотеатр йти все одно не рекомендується.

Фільм «Дедпул 2» пережив так багато складнощів у виробничому процесі, що аж дивно, наскільки цільною в результаті вийшла стрічка. Особливо хочеться відмітити оту гостру межу, по котрій проходиться сценарій: контраст гумору та драми. Це дуже дивно, враховуючи яким вийшла перша частина, але сиквелові вдалось схопити мене за живе, змусити переживати зовсім не слабкі емоції. І навіть фінал, коли ти розумієш «та ні, головний герой не може вмерти» нам подали досить оригінально. Спочатку здавалось, що затягування фіналу ну надто вже сокирне, але в результаті саме цьому прийомові вдалось, якимось чином, змусити коліна труситись а долоні пітніти.

В сиквелі «Дедпула» досі багато жартів нижче поясу. Але якщо вам не подобаються такі жарти, тоді я не розумію, навіщо ви взагалі купили квиток на цю стрічку. Втім, у порівнянні із першою частиною, «Дедпул 2» багатий і на інші, більш оригінальні жарти. Зі сценарію «випиляли» достатню кількість жартів про те, що у трусах, та замінили їх на відсилки до сучасної поп-культури, кінокоміксів та багато іншого. Завдяки цьому стрічку дивитись набагато приємніше. Жарти не набридають і персонаж дає тобі більше, ніж ти очікував. Навіть кліше командних «тім-апів» встигли висміяти максимально оригінально.

Ламання четвертої стіни, знову ж таки, вразило своїм різноманіттям. Дедпул так і сипле насмішками над власним же сценарієм, кліше та іншими веселими «штучками».

А тепер про серйозне. Кожен персонаж у фільмі «Дедпул 2» має свою, хоча й невеличку, сюжетну арку. Ні, сам сюжет просто до дурості примітивний, але завдяки тому, що навіть Депіндер отримує сюжетну лінію, котра розвивається протягом всього фільму, жоден із персонажів не здається зайвим у стрічці. Втім, комусь такий хід може не дуже приглянутись, адже він робить простий і легкий сюжет трохи громіздким. Хоча, не думаю, що в сучасних реаліях це можна назвати мінусом.

Екшн став в рази оригінальнішим та більш різноманітним, у порівнянні із першим «Дедпулом». Тут вам і бої на мечах, і «дорожній екшн», і масштабні руйнування… Сюжет розвивається стрімко і не дає засумувати, фільм проходить на одному подиху і екшн чудово виконує свою роботу, приковуючи всю увагу глядача.

Актори відіграли свої ролі навідмінно. Раян Рейнольдс, як завжди, показує своє неймовірне розуміння персонажа. Від Джоша Броуліна просто пре харизмою. Кейбл брутальний, жорсткий, серйозний та небезпечний. Зазі Бітц… Ну, вона теж вписується. До неї ніяких претензій. До речі, те як нам продемонстрували здібності Доміно – це дуже круто. Це одна із тих частин екшену, за котрими я й звернувся до другого «Дедпула».

До речі, у фільмі немає лиходія у прямому його розумінні. Є антагоністи – і ними є практично всі персонажі фільму. На жаль, їхні шляхи розходяться із шляхами інших героїв, але діють вони згідно своєї історії, намагаючись зробити як найкраще. Ну і нехай не найкращими методами.

У стрічці багато приємних камео. Аби не спойлерити, просто пораджу вам досидіти до кінця фінальних титрів. Там є далеко не одна сцена, в котрій обігрують певні… Дуже круті речі.

Якщо ви фанат Дедпула – вам пряма дорога у кінотеатр. Якщо вам сподобалась перша стрічка – то від другої ви будете у захваті. Якщо ви стримано ставитесь до першого «Дедпула» – то сиквел вам усе одно сподобаться, адже свої помилки творці фільму, очевидно, врахували. Втім, якщо вам огидний туалетний гумор «нижче поясу» – то тримайтесь подалі від широких екранів у найближчий тиждень.

Висновок? Наскільки хорошим вийшов “Дедпул 2“? Ох, не питайте! Просто ідіть… Ідіть в кінотеатр! Це варто бачити на широкому екрані.