10 найкращих повнометражних мультфільмів DC

qkwtfvvciekcgw65bhgh

Не знаю звідки точно в мене взялась така ідея, але дуже хотілося б розповісти вам про десятку найкращих повнометражних мультфільмів за мотивами коміксів DC. Багато фанатів вважають, що мультиплікації в DC набагато кращі, за студійні фільми. Не знаю чи це так, але й сперечатись не буду. В будь якому випадку, є як мінімум 10 мультфільмів із дуже сильними історіями та подачею, котрі варто переглянути кожному. Складаючи список я орієнтувався на власну думку (а як же без цього?), відгуки критиків, глядачів та загальні рейтинги. Що ж, це 10 найкращих повнометражних мультфільмів DC!

10. DC Showcase

10__dc_showcase

DC Showcase – це своєрідний збірник короткометражних анімованих фільмів, котрі випускались як бонуси разом із релізами інших повнометражних мультфільмів компанії. Ця серія, завдяки чудовій анімації, донесла до масового глядача історії таких персонажів, як Джона Хекс, Спектр, Зелена Стріла. Це дало можливість цим персонажам засяяти в майбутніх більш касових роботах всесвіту DC. Пізніше до них також додали короткометражний фільм «Супермен/Шазам: Повернення Чорного Адама», котрий закрив серію епічним боєм наймогутніших персонажів на планеті Земля.

9. Диво-Жінка

9__wonder_woman

Задовго до того, як Галь Гадот стала «королевою касових зборів» для Warner Bros, фанати всесвіту DC отримали найкращу історію походження Диво-Жінки, котру тільки могли отримати в той час. Насправді, між фільмом та мультфільмом можна провести багато паралелей: від дивакуватої хімії між Діаною та Стівом Тревором, до фінальної битви із Аресом. Але цей мультфільм вартий вашої уваги!

8. Ліга Справедливості: Криза двох Земель

8__jl_crisis_on_two_earth

Це був перший мультиплікаційний фільм DC, котрий дослідив тему мультивсесвіту. Більше того, творці дуже постарались, аби в нового глядача не вибухнула голова від заплутаного «лору». Тому мультиплікація сміливо, але обережно, задається питанням, що сталося б, якби у відомих супергероїв були «колеги» із паралельного всесвіту, і що сталося б, якщо обидва світи зіткнулися б.

7. Бетмен: Рік Перший

7__batman_year_1

В той час, як всі фільми (в тому числі й мультиплікаційні) за мотивами коміксів DC розглядались виключно як потенційні блокбастери на своєму ринку, мультфільм «Бетмен: Рік Перший» веде більш розмірену повість, намагаючись вірно адаптувати історію, котру свого часу розповів Френк Міллер. Мультфільм настільки ж історія про Бетмена, як і про Джима Гордона.

6. Бетмен Майбутнього: Повернення Джокера

6__batman_beyond_-_jocker_returns

Це історія про нового Бетмена, котрого навчає Брюс Уейн. І заклятий ворог повертається, аби нагадати про звірства, котрі він чинив 35 років тому. Джокера озвучує легендарний Марк Хемілл.

5. Ліга Справедливості: Новий Бар’єр

5_new_frontier

Повернення до золотого і срібного віку героїв DC. Мультфільм «Ліга Справедливості: Новий Бар’єр» отримала чудові відгуки критиків та дала фанатам саме те, чого вони чекали – розуміння, що «Ліга Справедливості» завжди вчила нас командній роботі.

4. Ліга Справедливості: Парадокс Флешпоінту

4__flashpoint

Тут в мене рука не підніметься використати в підзаголовку офіційну локалізацію «Парадокс Джерела Конфлікту». Фанати роками просили (і досі просять) екранізувати, можливо, найвідомішу історію про Флеша. І цього разу вони не були розчаровані, адже отримали, можливо, найкращий повнометражний мультфільм всесвіту DC. «Justice League: The Flashpoint Paradox» адаптує величезну сюжетну лінійю, подаючи лише все найкраще коміксу «Flashpoint». Ледь не єдина причина, чому цей мультфільм не втрапив у першу трійку – це те, що навряд чи нам подали справді все найкраще з коміксу. І тим не менш, це мультфільм просто неймовірний! Перегляньте його і зрозумієте, про що я.

3. Повернення Темного Лицаря (Частини 1 та 2)

3__dark_knight_returns

Так, часто люди окремо оцінюють першу та другу частину мультиплікації «Повернення Темного Лицаря»… Я на це можу відповісти, що ніяких двох окремих мультфільмів немає. Це дві невід’ємні частини одного цілого. Це, без сумніву, найбільш вірна адаптація історії Френка Міллера, на котру лише спромоглися DC. І лише разом із обома фільмами історія могла бути виправданою. Анімація чудова, битва між Суперменом та Бетменом – заворожує, а Пітер Уеллер в ролі старого Бетмена вражає в серце.

2. Бетмен: Під Червоним Ковпаком

2__red_hood

Творці чудесно переплели дві історії та адаптували смерть Джейсона Тодда разом із його поверненням в образі Червоного Ковпака. Цей анімований шедевр безумовно вартий другого місця за те, яким красивим може стати сконцентрована робота над такою не банальною історією.

1. Бетмен: Маска Фантазму

1__batman_mask_of_phantasma

Я обожнюю «Флешпоінт», люблю «Повернення Темного Лицаря», але, якщо бути чесним, саме «Маска Фантазму» має бути на першому місці. Творці взяли все найкраще з анімованого серіалу про Бетмена (котрий був, безумовно, найкращим в історії і нікому ще не вдалось його переплюнути), та посилює це все найкраще до максимуму. Озвучка та анімація повторюють ті неповторні шарм та атмосферу, котрі були в серіалі. А разом з тим подають ще свіжу історію походження Бетмена, розкриваючи його характер краще, ніж в будь якому іншому місці, де ви його лише зустрінете.

Схожі записи