Найкращі екранізації на книги Стівена Кінґа

Найкращі екранізації на доробки Стівена Кінга

Шановне готичне панство, сьогодні у нас екранізаційне та стівенокінгівське на порядку денному! Погодьтеся, що прочитаних п’ять книг Кінга за місяць — це вже серйозно! Словом, я просто щось там погуглила, а там далі все як в тумані… Лишайтеся трошки зі мною, якщо не знаєте, де б ви хотіли стати латентною частинкою стрьомного сюжету короля жаху, бу!

Ой, ну може я десь і позер, проте я щира книжкова шахрайка, тому буду чесною до кінця…до кінця цього огляду, а там ми всі побачимо, ги-ги. Жовтень закінчується, всі стають енергетичними вампіриськами й жадають жахів у Гелловінську ніч. Серед хаотичного мотлоху досить важко знайти ту саму перлинку, яка буде мати одночасно гарні два боки — книжковий та кінематографічний. Та все ж у цьому огляді залучені вподобайки справжніх кінґоманів, тому думаю, що він гідний вашої уваги!

Керрі (1976)

Колись один майстер написав першу книгу, а потім викинув її у смітник. Прийшла рятівниця Табіта і врятувала не лише бідосю Кінґа, але й величезну когорту шанувальників. Святий Всесвіте та проклятий Лавкрафте, бережи цю милу жінку. Амінь.

Про фільм:

16-річна сором’язлива і непопулярна школярка Керрі Вайт вперше стикається з менструацією, що викликає у неї паніку. Її однокласниці знущаються з неї, закидаючи тампонами, доки вчителька фізкультури не втручається. Виявляється, Керрі має телекінетичні здібності, які проявляються під час стресу. Вдома її фанатично релігійна мати карає за «гріховність» менструації. Що буде, якщо Керрі дійсно розлютиться не на жарт?

Мізері (1990)

Не буду відкидати й цю думку, що Кінґ написав про те, що і сам дуже боїться (божевільних шанувальниць???). Цю книгу часто радять читати початківцям для “ознайомлення” з творчістю письменника, але я вважаю, що читачі-початківці матимуть скорше психологічну травму, аніж захочуть продовжувати занурюватися у темний світ Стівена Кінґа, чи не так? Словом, цей фільм обов’язково до перегляду хоча б за те, що головну героїню (божевільну шанувальницю) зіграла чарівна Кеті Бейтс.

Про фільм:

Письменник Пол Шелдон потрапляє в аварію під час сніжної бурі в горах. Його рятує загадкова жінка, на ім’я Енні Вілкс, яка живе на самоті і є його шанувальницею. Виявляється, вона має нездорову прив’язаність до героїні його книг — Мізері, яка має померти в новій частині. Дізнавшись це, Енні втрачає контроль і змушує Шелдона переписати фінал, утримуючи його в полоні та контролюючи кожне слово нового роману.

Сяйво (1980)

Ви серйозно думали, що я не згадаю цю класику жанру, пупсики? Це ж Стенлі Кубрик, альоу!

Про фільм:

Письменник Джек Торренс стає зимовим наглядачем готелю, який закритий на сезон. Разом із дружиною та сином він планує провести там п’ять місяців, працюючи над новою книгою. Колись колишній наглядач збожеволів і вбив свою родину, але Джек не звертає на це уваги. Згодом стає ясно, що готель приховує щось зловісне, що свого часу штовхнуло наглядача на вбивство, а тепер захоплює і Джека…

Зелена миля (1999)

Друзі, це легендарний фільм, якщо ви з якоїсь причини ще його не переглянули, то перегляньте обов’язково!

Про фільм:

Події фільму розгортаються в тюрмі «Холодна Гора», куди поступає новий в’язень — Джон Коффі, засуджений за вбивство маленьких дівчаток. Начальник блоку, Пол Еджкомб, зацікавлюється Коффі, адже, незважаючи на його страхітливий вигляд, у ньому є наївна доброта. Пол сумнівається у винності Джона, дізнаючись про його здатність зцілювати. Він розуміє, що така людина не може бути вбивцею, але не знає, як йому допомогти. На фоні добра виступає зло у вигляді молодого тюремника Персі, який завдає в’язням страждань.

11.22.63 (2016)

Що ви думаєте про серіали? Тоді ця і наступна адаптації вам точно сподобаються! Ай Кінґ наш слон, хто б що не казав, бо те як він розносить комуняк, то треба тіко читати й голосно хіхікати!

Про серіал:

Головний герой працює вчителем англійської мови в школі для дорослих студентів, які отримують другий шанс після невдач у житті. Під час одного з уроків він знайомиться з учнем Генрі, який пережив трагічну сімейну втрату: його дідусь убив всю родину, а хлопець залишився живим, ставши інвалідом. Вони вирушають у клуб, де розмовляють та випивають пиво. На ранок Генрі розповідає, що в кафе є портал у минуле, і разом вони вирішують його використати, щоб врятувати кількох людей. Джейку настільки подобається життя в минулому, що він не хоче повертатися назад.

Містер Мерседес (2017)

Про серіал:

Білл Годжес, поліцейський у відставці, повертається до роботи через те, що йому не дає спокою нерозкрита справа — жорстоке убивство шістнадцяти людей. Винуватець планує новий злочин, цього разу значно масштабніший. Біллу Годжесу та його команді необхідно випередити його та врятувати життя.

Моя підбірка буде оновлюватися (знайти дійсно гідну екранізацію на доробки Стівена Кінга справа не легка)…

Схожі записи